Articole

Generația Z: acasă, la scoală, la job

Sunt un reprezentant de seamă al Generației X (spre finalul perioadei, aș putea spune chiar la granița între X si Y (milenialii), deci am caracteristici din ambele generații) cu două facultăți, două mastere, probabil urmează a treia facultate pentru că abia la 40 de ani mi-am descoperit vocația, ca mulți alți colegi de generație.…

The importance of being...assertive

Let's start with defining assertiveness Assertiveness is an ability that can be learnt at any age and step by step integrated in the daily social interactions. It involves expressing one's thoughts, feelings, and needs in a direct, honest, and respectful manner, while also respecting the rights and boundaries of others. You know your rights, you…

Using Grow Model for interviewing sessions

After 35 years since its first appearance, probably everybody heard so far and many of us even used the Grow coaching model in various contexts. Originally developed in the 1980s by performance coach Sir John Whitmore, it can be easily and successfully applied both in professional environments as well in personal life, by just being a simple, yet…

Cine sunt milenialii și cum îi motivezi?

Milenialii sunt cei care au schimbat modul în care privim productivitatea și performanța, dar și piața muncii. Sunt o generație care a crescut având acces la tehnologie, iar aceasta i-a făcut să vadă și să perceapă lumea cu alți ochi față de părinții lor, Baby Boomers. Lumea muncii s-a schimbat rapid în ultimii ani, în…

Strategia Walt Disney - Arta de a transforma visele în realitate

Cine a fost Walt Disney? Walt Disney este cunoscut ca unul din cei mai remarcabili și de succes leaderi din secolul XX. Nu numai că a influențat modul în care procesăm informația, însă a schimbat și modul în care percepem realitatea. Secretul creativității sale nelimitate, a fost transformat de Robert Dilts și echipa sa…

Arta de a greși

Am fost un copil care prefera programul de percepție “departe de”. Departe de conflicte, note proaste, critică, umilire, riscuri… și mai ales departe de greșeli. Greșeala instituia un întreg proces de conștiință, în care judecatorul cel mai aspru eram eu însămi. Judecătorul intern își făcea atât de bine treaba încât…

Darurile.Visele.Chemările

Ce credeți că au în comun filmele How to train your dragon?, Frozen, Tangled, Kung Fu Panda? Darurile. Visele. Chemările. Pentru că ne povestesc despre puterea de ne crea legenda personala și de a ne îndeplini misiunea. Ne vorbesc despre încăpățânarea de a nu renunța și de a face tot ceea ce putem, pentru a fi noi…

Unde alegem să lucrăm

Cu siguranta, dupa atatea experiente si lectii invatate as alege sa lucrez intr-o organizație cu ... sens. Cred in organizațiile cu sens. În necesitatea de a lucra și de a face parte dintr-o organizație care are scopuri clare și oferă angajaților acel cadru prin care munca lor capătă un sens indiferent de poziția pe care o ocupă în…

Puterea de a influența

Pe principiul knowledge is power and power is sharing, am sintetizat, cat s-a putut o prezentare tinuta in cadrul unui club profesional pe tema „cum să fim mai influenți” De fapt, au fost trei întrebări: cum să fim mai influenți, cum să comunicam cu mai mult impact și cum să ne facem cunoscute rezultatele? Întrebări pe care…