Masajul terapeutic

Masajul terapeutic
Masajul este cea mai veche, răspândită şi eficace formă de abordare a părţilor moi ale corpului omenesc. Îndelungata practică medicală a dovedit de-a lungul timpului că orice dispozitiv, mecanism, instrument sau aparat acţionat mecanic sau electric, oricât de ingenios a fost şi este conceput, nu poate înlocui masajul manual şi nu poate obţine efectele sale medicale şi sportive.
 
Masajul s-a practicat din vechime, din timpuri nedefinite, la toate popoarele, la nivel planetar. Timp de mii de ani aplicarea mâinilor pe locuri dureroase, în scopul îndepărtării efectelor nocive ale unor suferinţe necunoscute, producea efecte subiective favorabile. Acest procedeu folosit empiric pe scară largă era mult răspândit în China, India, Egipt şi la alte popoare din trecutul îndepărtat care ajunseseră la un înalt grad de civilizaţie şi cultură. Numeroase documente din istoria Egiptului antic şi despre medicina tradiţională chineză atestă că masajul era folosit în scopuri medicale de peste trei mii de ani. Masajul este folosit și astăzi așa cum era folosit de greci și romani: pentru a mări rezistența, a controla oboseala și a te simți mai bine, ca parte integrantă dintr-un program complet de sănătate.
 
Sufixul de „terapie" arată locul său alături de celelalte terapii ale recuperării  medicale (electroterapie, hidroterapie, fototerapie, magnetoterapie, kinetoterapie, laseroterapie, balneoclimatoterapie). Efectul terapeutic al masajului este definit de Hipocrat, părintele medicinei, printr-o afirmație foarte concisă:”vis medicatrix naturae”, adică forța vitală, forțele naturale de recuperare ale organismului. Terapia prin masaj promovează sănătatea, susținând propriile procese ale organismului și acționând benefic asupra corpului în întregime.
 

Beneficiile masajului terapeutic

 

·  Îmbunătățește circulația sângelui și a limfei, deoarece determină modificări în structura sângelui, îmbogățindu-l cu oxigen. Celulele individuale ale corpului depind de o alimentare din abundență cu sânge și cu limfă, deoarece aceste fluide aduc nutrienți și oxigen și îndepărtează deșeurile și toxinele.

·  Echilibrează sistemul nervos, calmându-l sau stimulându-l, în funcție de nevoile fiecăruia la momentul respectiv. Prin masaj se stimulează producerea de endorfine, substanța chimică din creier care produce sentimentul de fericire. De asemenea se reduc nivelurile hormonilor de stres ca adrenalina, cortisolul și norepinefrina, care dezechilibrează sistemul imunitar.

·  Mărește producerea sucurilor gastrice, a salivei și urinei. De asemenea, are loc o excreție mărita de nitrogen, fosfor anorganic și clorură de sodium (sare), ceea ce mărește rata metabolică (utilizarea materialului absorbit de către celulele corpului).

·  Îmbunătățește starea pielii, deoarece acționează în mod direct asupra funcției glandelor sebacee (uleioase) și glandelor sudoripare, care mențin pielea lubrefiată, curată și sănatoasă. O piele aspră, lipsită de elasticitate, poate deveni moale și suplă prin masare.

·  Influențează și activitatea organelor interne. Prin stimularea directă sau indirectă a nervilor care alimentează organele interne, vasele de sange ale acestor organe se dilată și permit o alimentare mărita cu sânge. Astfel, durerile de cap, insomnia, depresiile, tulburările digetive, inclusiv constipația, artrita, astmul, sinuzita se ameliorează vizibil în urma terapiei prin masaj.

·  În perioada de convalescență masajul terapeutic ajuta foarte mult trupul să se refacă după diverse traumatisme, boli sau accidente. Spre exemplu, persoanelor care au avut fracturi ale membrelor li se recomandă masaj pentru a grăbi vindecarea, timpul de vindecare fiind uneori redus la jumătate.


Modul în care privim și trăim viața, situațiile, evenimentele și interacțiunile sau relațiile cu persoanele cu care ne întâlnim, ne influențează nivelul de energie, echilibrul fizic, emoțional și mental și nu in ultimul rând sănătatea. Dezechilibrele sunt cauza stărilor de disconfort, a stărilor de nemulțumire, a relațiilor disfuncționale, a afecțiunilor de sănătate și a bolilor. Masajul terapeutic este o metodă eficientă de a te reechilibra și o cale spre auto-vindecare. Este forma de masaj completă, potrivită oricăror categorii de vârstă, de gen sau de nevoi. Timp de 90 de minute sau mai mult, la alegerea ta sau în funcție de nevoile identificate, terapeutul maseur te va ajuta să te refaci fizic și psihic, să fii în cea mai bună formă în fiecare zi. Practicând masajul terapeutic o dată pe săptămână, îți menții starea tonică și activă, aspectul tânăr, dar și sănătatea și echilibrul fizic și psihic pe care ți le dorești.
 
Iar dacă vei alege forma combinată de masaj terapeutic cu practici Reiki, vei înțelege mai bine legătura dintre condiția fizică și starea ta psihică, mentală și emoțională, dar și cum poți să le gestionezi mai bine în folosul tău și al celor din jur.  
 
 

Te așteptăm la centrul nostru de masaj și terapii alternative #TerapiaTa din Strada Duplexurilor, nr 14A Berceni, jud Ilfov sau venim acasă la tine #masaj la domiciliu pentru a experimenta beneficiile masajului terapeutic.

Te așteptăm @TerapitaTa!
 
Costi Roșoiu – Specialist reflexoterapie și masaj terapeutic.
Rezervări: 0722.537.542
http://www.golivu.com/detaliu.php?pid=134