Despre noi

Mirela Rosoiu

MIRELA ROȘOIU

CREATIVĂ | ENTUZIASTĂ | VISĂTOARE

 

Sunt Mirela Roșoiu și dacă ar fi să mă definesc în trei cuvinte, aș spune că sunt creativă, entuziastă și o visătoare incurabilă, pentru încă mai cred că pot schimba lumea doar cu o idee. Mă simt în elementul meu într-un mediu creativ și autentic și privesc viața ca un puzzle imens, complex, unde totul este conectat prin emoții, compasiune și acceptare.

 

După o formare umanistă la Facultatea Al.I.Cuza, Iaşi, Specializarea “Germană-Engleză“, am urmat cursurile postuniversitare în Comunicare și Relații Publice de la Facultatea David Ogilvy, SNSPA București, apoi am continuat studiile la Facultatea “Managementul Afacerilor”, Universitatea  Media, în paralel cu dezvoltarea profesională în rolul de Product Manager în cadrul unei multinaționale germane timp de 10 ani. În tot acest timp am urmat diverse specializari  în marketing, vânzări, PR, project management, train the trainer.

 

Acum cinci ani, am decis că e momentul pentru o schimbare majoră în carieră și am intrat în Resurse umane, parcurgând toate etapele necesare pentru a deveni un profesionist (administrație, payroll, onboarding, evaluarea performanțelor, recrutare de volum si de personal pentru nivelurile de middle si top management.in industrii diverse cu profile complexe si de nisa,). Mă refer atât la experiența valoroasă în mediul corporatist, cât și la completarea studiilor cu masterul de Psihologie organizațională și Managementul resurselor umane, în cadrul Facultății de Psihologie și Ștințele Educației, Universitatea București. De asemenea, urmez programul de certificare Global Career Development Facilitator, un program dezvoltat de CCE (Center for Credentialing and Education) pentru a susține profesia de consultant în carieră la nivel internațional și local.

 

Dorința de a fi un părinte inteligent m-a condus în lumea controversată şi provocatoare a NLP-ului, a  inteligenţei emoţionale şi astfel am absolvit formările NLP Practitioner și NLP Master, sub îndrumarea trainerilor Maria Cotoi şi Cristian Mihai. Tehnicile practicate în cadrul acestor formari m-au ajutat să ajung de la o stare iniţială în care eram fără resurse la o stare emoţională plină de resurse, de la un cadru problema la un cadru soluţii. Educația a devenit pentru mine o formă de evoluție a inteligenței bazată pe bucuria de a învăța, de a te exprima sincer, de a relaționa, fără constrângeri, fără autolimitări, fără complexe și mai ales fără frica de a greși sau de a lua „note” proaste.

 

Cei mai buni profesori sunt copiii mei, de la care am învățat să mă bazez pe intuiție și curiozitate, pe învățarea  prin experiență, pe flexibilitate, pe cunoașterea și construirea încrederii de sine. Am înțeles că orice schimbare pe care vreau să o vad la ceilalți trebuie să aibă loc mai întâi în mine, așa că din acest punct am început schimbarea.

 

Atunci când nu sunt cu familia sau la birou, mă ocup de proiectul meu de suflet,  Kinder Alegria, o organizatie care a dezvoltat programe educaționale pentru copii și părinți, care se bazează pe principiile inteligenței emoționale și învățarea experiențială.

 

Sunt printre altele autor al unei cărți care poate fi usor încadrată în categoria dezvoltare personală, Jurnal de terapie, sunt blogger și un om convins ca numai îndrăznind să visezi, poți fi și rămâne credincios ție însuți… până la final.

COSTICA ROSOIU

COSTICĂ ROȘOIU

DESCOPĂR | DEZVOLT | ÎMPLINESC

 

Bună! Sunt Costică Roșoiu și am ales să descopăr și să dezvolt oameni și companii la adevăratul lor potențial, să mijlocesc împlinirea lor și a mea în toate aspectele misiunii pe care ne-am ales-o în viață. Îmi place să construiesc lucruri utile, durabile dar și inedite. Iubesc interacțiunile cu ceilalți și ador provocările de orice fel. Așa devin tot mai bun în ceea ce fac și mă bucur de viață alături de ceilalți.

 

În 1990 mă aflam în fața unei dileme: să fac Politehnica așa cum mă sfătuiau părinții sau Facultatea care era pe gustul meu? Îmi doream Psihologia dar în România nu apăruse această facultate. Doar câteva cursuri la Filosofie. Am dat la Poli, una dintre cele 3 Facultăți care atunci erau în vogă. Deși eram bun la mate și fizică, nu m-am prezentat cu aplomb … Și iaca întâmplare: în toamna aceluiași an, a luat ființă Facultatea de Psihologie. Am concurat 64 pe loc și am intrat cu examen cu biologie si mate☺. Am absolvit cei 5 ani de studiu printre cei mai buni.

În 1994 mi s-a oferit o mare oportunitate: am fost selectat printre cei 5 recomandați de către Facultate pentru angajare în departamentul de resurse umane dintr-o mare Bancă. Atunci se numea BRD, acum se numește BRD-Société Générale. Odată cu oportunitatea a venit și provocarea: să implementez un sistem de management al performanței pe bază de obiective și comportamente. Un proiect inedit pentru România la acel moment. Am acceptat provocarea și chiar dacă aveam doar 21 de ani, am reușit să susțin cu succes sesiunile de implementare la care participau directori cu experiență în bancă de peste 20 și chiar 30 de ani.

 

În primăvara lui 1999, a venit primul moment de schimbare în carieră pentru mine. Din domeniul bancar am intrat în domeniul telecom. Tot resurse umane, tot provocări de tot felul … Îmi aduc și acum aminte că în prima săptămână la noul job a trebuit să gestionez o situație de concediere a unui director și din a doua să prezint rezultatele unui studiu de salarizare la departamentul Financiar-Contabil, a cărui relevanță pentru practica salarială departamentul respectiv o contesta vehement. Am păstrat o relație foarte bună cu directorul la a cărui concediere am participat iar departamentul Financiar-Contabilitate mi-a devenit după prezentare, cel mai fidel client intern. După doi ani de la angajare am preluat funcții de conducere, pe care le-am avut în multe companii. Ani de leadership în care am dezvoltat mii de oameni, sute de programe și zeci de companii. Între timp am devenit și tatăl a doi copii minunați cărora am căutat să le fiu aproape chiar dacă majoritatea timpului eram la job. Doar că unele lucruri nu se pot face decât când ești și fizic acolo.

 

Treptat am descoperit că viața include mai mult decât carieră... Și de atunci am căutat să fiu prezent în toate aspectele vieții mele în mod echilibrat. Din 2012 am ales antreprenoriatul, am timp pentru mine și pentru familie, fac ceea ce mă pasionează, în felul care mi se potrivește, împreună cu oameni frumoși. E clar acum drumul meu: descopăr potențialul, dezvolt continuu și împlinesc. În toate aspectele vieții.

 

Cât este de clar drumul tău?