Despre noi

Mirela Rosoiu

MIRELA ROȘOIU

DEZVOLT| MOTIVEZ| ÎNDRUM

 

Sunt Mirela Roșoiu și dacă ar fi să mă definesc în câteva cuvinte, aș spune că sunt creativă, entuziastă și o visătoare incurabilă, pentru încă mai cred că pot schimba lumea doar cu o idee sau zâmbet. Mă simt în elementul meu într-un mediu creativ și autentic și privesc viața ca un puzzle imens, complex, unde totul este conectat prin emoții, compasiune și acceptare.

 

Sunt trainer oranizațional cu peste 8 ani de experiență în proiectarea și livrarea de cursuri de formare a competențelor soft, dezvoltare personală și competențe digitale. Acest lucru este întărit de un background solid în managementul de produs, unde am petrecut aproape 10 ani, și în resurse umane, concentrându-mă pe recrutare, employer branding și managementul performanței, timp de aproximativ 7 ani. De-a lungul acestor experiențe, am acumulat lecții valoroase și povești de viață, pe care le împărtășesc în sesiunile de consiliere vocațională îndividuală sau de grup.

 

Cariera mea a început în marketing, ca parte a echipei Marcom în cadrul Bosch România. Gestionarea întregului ciclu de viață al produsului mi-a oferit o înțelegere profundă a proceselor de dezvoltare și lansare a produselor, a nevoilor consumatorilor, a strategiilor de piață și a colaborării între echipe multiculturale, toate acestea dovedindu-se neprețuite în următoarele mele roluri.

 

După această etapă, am făcut o schimbare completă de carieră în domeniul resurselor umane, câștigând experiență în recrutare și selecție, employer branding, managementul performanței și training. În această perioadă, am acumulat peste 1.200 de ore de interviu pentru poziții entry, middle și top management, perfecționându-mi abilitățile în comunicarea organizațională, identificarea talentelor și angajamentul echipelor.

 

În prezent, în rolul de Digital Tools Trainer la Renault România, Divizia GBS, facilitez și ghidez echipele globale pentru a dobândi competențele digitale necesare pentru dezvoltarea și îmbunătățirea site-urilor și aplicațiilor Grupului Renault. Crearea de platforme eLearning prietenoase și conținut de training captivant reflectă angajamentul meu pentru o cultură a învățării continue și a creșterii profesionale, susținut de peste 400 de ore de auto-formare în marketing digital, comunicare și management de proiect. Unul dintre motto-urile mele este: „învățăm din orice, mai ales din greșeli”.

 

Dincolo de rolurile corporative, sunt consilier în carieră certificat GCDF pentru a ajuta adolescenții și adulții să ia decizii informate despre cariera lor, oferindu-le resursele și informațiile necesare pentru a-și urma cu încredere aspirațiile profesionale.

 

Certificările în managementul organizațional și managementul de proiect confirmă angajamentul meu față de filozofia 'agile' și adaptabilitatea într-un peisaj digital în continuă schimbare.

 

Dorința de a fi un părinte inteligent m-a condus în lumea controversată şi provocatoare a NLP-ului, a  inteligenţei emoţionale şi astfel am absolvit formările NLP Practitioner și NLP Master, sub îndrumarea trainerilor Maria Cotoi şi Cristian Mihai. Tehnicile practicate în cadrul acestor formari m-au ajutat să ajung de la o stare iniţială în care eram fără resurse la o stare emoţională plină de resurse, de la un cadru problema la un cadru soluţii. Educația a devenit pentru mine o formă de evoluție a inteligenței bazată pe bucuria de a învăța, de a te exprima sincer, de a relaționa, fără constrângeri, fără autolimitări, fără complexe și mai ales fără frica de a greși sau de a lua „note” proaste.

 

Dar cei mai buni profesori sunt copiii mei, de la care am învățat să mă bazez pe intuiție și curiozitate, pe învățarea prin joc, pe flexibilitate, pe cunoașterea și construirea încrederii de sine. Am înțeles că orice schimbare pe care vreau să o vad la ceilalți trebuie să aibă loc mai întâi în mine, așa că din acest punct am început transformarea.

 

Superputerea mea? O combinație unică de experiențe în marketing, resurse umane și competențe digitale.

 

Dar ingredientul meu secret este autenticitatea. Nu doar formez sau consiliez ci îmbogățesc sesiunile online sau offline cu povești reale din diferite industrii și experiențe. De altfel, autenticitatea este pentru mine un mod de a trai, cu tine însuți și cu ceilalti și are la baza cunoasterea de sine, acceptarea, valorile, convingerile, stima de sine (sentimentul propriei valori), alegerile, încrederea în sine și nevoia de a avea un sens în tot ceea ce facem. Călătoria mea personală și profesională mă definește, iar autenticitatea este busola mea. Și sunt convinsă că fiecare persoană are ceva unic de oferit acestei lumi, contribuind la transformarea și evoluția personală și profesională.

 

Atunci când nu sunt cu familia sau la birou, mă ocup de un proiect de suflet, ca lector asociat al Facultății de Psihologie și Științele Educației. În cadrul acestui proiect, lucrez cu studenții din anul I de la Masterul de Psihologie Organizațională și Managementul Resurselor Umane, unde am coordonat seminariile de practică profesională. Activitatea mea se concentrează pe facilitarea integrării teoriei psihologice în practică, ajutând studenții să își dezvolte competențele necesare pentru a deveni specialiști în domeniul resurselor umane. În timpul seminariilor, am pus accentul pe aplicarea tehnicilor și instrumentelor psihologice în situații reale din mediul organizațional, încurajând o abordare pragmatică și creativă, bazată pe învățarea experiențială. 

 

Sunt printre altele autor al unei cărți care poate fi usor încadrată în categoria dezvoltare personală, Jurnal de terapie, sunt blogger și un om convins ca numai îndrăznind să visezi, poți fi și rămâne credincios ție însuți… până la final.

COSTICA ROSOIU

COSTICĂ ROȘOIU

DESCOPĂR | DEZVOLT | ÎMPLINESC

 

Bună! Sunt Costică Roșoiu și am ales să descopăr și să dezvolt oameni și companii la adevăratul lor potențial, să mijlocesc împlinirea lor și a mea în toate aspectele misiunii pe care ne-am ales-o în viață. Îmi place să construiesc lucruri utile, durabile dar și inedite. Iubesc interacțiunile cu ceilalți și ador provocările de orice fel. Așa devin tot mai bun în ceea ce fac și mă bucur de viață alături de ceilalți.

 

În 1990 mă aflam în fața unei dileme: să fac Politehnica așa cum mă sfătuiau părinții sau Facultatea care era pe gustul meu? Îmi doream Psihologia dar în România nu apăruse această facultate. Doar câteva cursuri la Filosofie. Am dat la Poli, una dintre cele 3 Facultăți care atunci erau în vogă. Deși eram bun la mate și fizică, nu m-am prezentat cu aplomb … Și iaca întâmplare: în toamna aceluiași an, a luat ființă Facultatea de Psihologie. Am concurat 64 pe loc și am intrat cu examen cu biologie si mate☺. Am absolvit cei 5 ani de studiu printre cei mai buni.

În 1994 mi s-a oferit o mare oportunitate: am fost selectat printre cei 5 recomandați de către Facultate pentru angajare în departamentul de resurse umane dintr-o mare Bancă. Atunci se numea BRD, acum se numește BRD-Société Générale. Odată cu oportunitatea a venit și provocarea: să implementez un sistem de management al performanței pe bază de obiective și comportamente. Un proiect inedit pentru România la acel moment. Am acceptat provocarea și chiar dacă aveam doar 21 de ani, am reușit să susțin cu succes sesiunile de implementare la care participau directori cu experiență în bancă de peste 20 și chiar 30 de ani.

 

În primăvara lui 1999, a venit primul moment de schimbare în carieră pentru mine. Din domeniul bancar am intrat în domeniul telecom. Tot resurse umane, tot provocări de tot felul … Îmi aduc și acum aminte că în prima săptămână la noul job a trebuit să gestionez o situație de concediere a unui director și din a doua să prezint rezultatele unui studiu de salarizare la departamentul Financiar-Contabil, a cărui relevanță pentru practica salarială departamentul respectiv o contesta vehement. Am păstrat o relație foarte bună cu directorul la a cărui concediere am participat iar departamentul Financiar-Contabilitate mi-a devenit după prezentare, cel mai fidel client intern. După doi ani de la angajare am preluat funcții de conducere, pe care le-am avut în multe companii. Ani de leadership în care am dezvoltat mii de oameni, sute de programe și zeci de companii. Între timp am devenit și tatăl a doi copii minunați cărora am căutat să le fiu aproape chiar dacă majoritatea timpului eram la job. Doar că unele lucruri nu se pot face decât când ești și fizic acolo.

 

Treptat am descoperit că viața include mai mult decât carieră... Și de atunci am căutat să fiu prezent în toate aspectele vieții mele în mod echilibrat. Din 2012 am ales antreprenoriatul, am timp pentru mine și pentru familie, fac ceea ce mă pasionează, în felul care mi se potrivește, împreună cu oameni frumoși. E clar acum drumul meu: descopăr potențialul, dezvolt continuu și împlinesc. În toate aspectele vieții.

 

Cât este de clar drumul tău?