Masajul reflexogen

Masajul reflexoterapeutic
Ce este și în ce constă un program reflexogen?
 
Ce facem, instinctiv, când avem o durere de cap sau o indigestie? De regula, punem mâna pe zona dureroasă pentru a ne uşura într-o oarecare  măsură durerea. Aşadar, există un instinct primar care ne face să apăsăm  locul dureros pentru ameliorarea simptomelor.
 
Reflexoterapia este un tip de masaj localizat la nivelul tălpilor, palmelor și lobului urechii, care folosește tehnici de apăsare și stimulare a punctelor reflexogene corespunzătoare celor zece zone energetice de la baza corpului până în creştetul capului. Prin masarea acestora se eliberează tensiunea de la nivelul anumitor puncte și implicit de la nivelul organelor afectate.
 
Sesiunile de masaj reflexogen #TerapiaTa îmbină tehnici clasice de reflexoterapie, tehnici din practica tradițională chineză, dar și Shiatsu. 
 
Obiectivul unui program de tratament de minim 8 ședințe este de a normaliza activitatea organismului, de a ajuta la eliminarea tensiunilor şi de a reduce efectele stresului, ca şi de a îmbunătăţi activitatea nervoasă şi circulaţia sângelui în întreg corpul.
 
În prima etapă a oricărui program reflexoterapeutic, vei beneficia de o diagnosticare și o analiză generală a stării tale de sănătate, urmată de o serie de ședințe de masaj concentrate pe zonele cu probleme.
Reflexoterapeutul va realiza un masaj generalizat, pentru a observa care sunt punctele cu cele mai mari acumulări de toxine. În următoarele ședințe, reflexoterapeutul va presa cu degetele punctele dureroase, cu o intensitate medie sau mare, pentru a facilita dizolvarea depunerilor de toxine, circulația sângelui și implicit oxigenarea țesuturilor. Efectele se transmit mai departe către organul corespunzător punctului respectiv.
 
Primele ședințe de reflexoterapie sunt întotdeauna dureroase, pentru că atingerea zonelor cheie stimulează circulația și nervii locali. Și deoarece acționează similar cu o dietă de detoxifiere, poți resimți și efecte adverse ca durerile de cap, amețelile, uneori greață sau lipsă de energie. Treptat, odată de tratamentul avansează, durerea și disconfortul se vor diminua.
Deşi pare o contradicţie, acestea sunt de fapt semne de vindecare şi  indică faptul că organismul elimină produşii reziduali şi toxinele înainte de a  începe să se vindece. Natura reia procesul de refacere numai după o  dezintoxicare prealabilă, iar reflexoterapia este un instrument eficient al acestui  proces de refacere.
 
 
Cum te ajută reflexoterapia?
 
Reflexoterapia stimulează procesul natural de vindecare al organismului, creând condiţiile în care poate să  apară autovindecarea. 
 
Practica a demonstrat că tulburările funcționale se pot ameliora prin reflexoterapie in proporție de 85-90%, iar cele organice, în peste 60% din cazuri.Rezultate foarte bune se obțin în afecțiuni gastro-intestinale, hepatobiliare, renale, reumatice, cardio-vasculare, osteo-articulare, endocrine, oftalmologice, ORL, deficite imunitare, migrene, tulburări de  menstruație sau de menopauză, frigiditate, sterilitate, impotență etc.
 
La nivelul pielii, reflexoterapia reduce celulita și favorizează eliminarea apei în exces, precum și arderea grăsimilor în caz de obezitate.
 
Există tratamente specifice și pentru acnee, psoriazis sau dermatită, afecțiuni în care inflamația este severă și constantă.
 
Alte două beneficii recunoscute ale reflexoterapiei sunt cele asupra hemoroizilor, atunci când gravitatea bolii nu este severă, dar și asupra reumatismului, a cărui evoluție poate fi ținută sub control prin reducere inflamației și blocajelor de la nivelul articulațiilor.
 
Destinderea, relaxarea sau gândirea pozitiva au un rol important în redobândirea sănătății. Într-o stare de relaxare ne putem conecta mai eficient la subconștientul nostru, care are întotdeauna soluții pentru problemele cu care ne confruntăm.  Reflexoterapia ne poate ajuta să intrăm într-o astfel de stare în mod natural și să descoperim cheia care ne va deschide poarta către sănătate.
 
Recomandări: 
• Este recomandat ca înainte de terapie cu 1 h, cât şi cu 30 minute după terapie, să nu se mănânce nimic.
• Pe perioada şedinţelor de reflexoterapie este indicat să se consume o cantitate cât mai mare de lichide, peste 2 litri. 
• Pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma băuturi alcoolice, a se diminua consumul de cafea.  
• Pe perioda tratamentului reflexogen este recomandată o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe şi sucuri naturale, şi de preferinţă a se evita carnea.
• În timpul şedinţei de reflexoterapie se va bea 500 ml de apa plată sau ceai de gălbenele.
 
Contraindicații:
 
Reflexoterapia este unul dintre cele mai intensive tratamente alternative și de aceea este interzis aunumitor categorii de persoane. Femeile însărcinate nu pot urma acest tratament fiindcă poate favoriza avortul spontan. În plus, persoanele cu risc de hemoragie sau care prezintă varice deschise pe suprafața corpului trebuie să evite acest tip de tratament.
Fiindcă masajul se realizează în special pe tălpi, dar și pe palme sau lobul urechii, reflexoterapia nu poate fi aplicată persoanelor cu răni deschise sau iritații severe în aceste zone.
 
 
  • Te așteptăm la centrul nostru de masaj și terapii alternative #TerapiaTa din Strada Duplexurilor, nr 14A Berceni, jud Ilfov sau venim acasă la tine #masaj la domiciliu pentru a experimenta beneficiile masajului terapeutic.
  •  
  • Costi Roșoiu – Specialist reflexoterapie și masaj terapeutic.
  • Rezervări: 0722.537.542
  • http://www.golivu.com/detaliu.php?pid=134