Tehnici de relaxare prin automasaj

Ce zici de un masaj relaxant pe care să înveți să îl faci singur, #acasă?

 

Zece minute de masaj pe zi ajută la transportul oxigenului către celulele corpului, ceea ce este esențial pentru sănătatea generală. 

Automasajul este o tehnică simplă prin care ne masăm noi înșine, fără să apelăm la alte persoane și fără să fim legați de un program sau un loc anume.  Este recomandat să practicăm automasajul de minimum trei ori pe săptămâna. Ideal ar fi să facem automasajul întregului corp, pe baza tehnicilor pe care le vei învăța în cadrul sesiunilor online sau de la centrul nostru de la instructori specializați.

 

Există mai multe tipuri de automasaj, cele mai cunoscute fiind automasajul relaxant și automasajul energizant. Cele mai simple și mai aplicate automasaje sunt automasajul urechilor, feței și capului, automasajul mâinilor și automasajul picioarelor. 

 

Masajul capului ajută sistemul nervos ușurând stresul, stimulează sistemul limfatic, încurajează eliminarea toxinelor, ajută la eliminarea contracturilor din mușchi, îndepărtează rigiditatea umerilor și a gâtului, crește aportul de oxigen în țesuturi și îmbunătățește circulația. Îmbunătățește concentrarea și, foarte important, ca orice masaj, ajută la eliberarea hormonilor stării de bine.

 

După o zi obositoare și stresanta, masajul picioarelor este un mod calmant si relaxant, în special daca ați mers sau ați stat toată ziua in picioare, deoarece tind să se umfle. Masajul picioarelor susţine drenajul limfatic şi te ajută să scapi de durere şi disconfort în cel mai plăcut mod. Este indicat de asemenea şi persoanelor cu o circulaţie deficitară pentru că susţine contracţiile musculare şi fluxul sanguin.

 

Cel mai bun moment pentru a face masajul picioarelor este înainte de a merge la culcare. Un masaj calmant și relaxant al picioarelor te ajută să ai un somn liniștit și odihnitor. 

 

Mai sunt și alte beneficii ale practicării automasajului dar le vei descoperi pe parcursul sesiunilor online sau de la centrul nostru care vor dura circa 40 min de luni până vineri, în funcție de programul tău.  

 

Te așteptăm la centrul nostru de masaj și terapii alternative #TerapiaTa din Strada Duplexurilor, nr 14A Berceni, jud Ilfov sau în cadrul sesiunilor online, prin platforma Zoom. 

Rezervări @0722 537 542

Costi Roșoiu – Specialist reflexoterapie și masaj terapeutic

costica.rosoiu@golivu.com

www.golivu.com